Наша історія
1914
Початок історії Київської макаронної фабрики. Виробничі потужності розташовувалась за адресою вул. Глибочицька, 16.
1954
В 1950-х роках для збільшення продуктивності виробництва було збудовано нову фабрику, на якій встановили 7 пресів ТМП та 4 шахтні сушки ВИС та 25 шафових сушки ВВП. Продуктивність виробництва становила 7500 тон макаронних виробів на рік.
1974
Виконано повну заміну застарілих пресів ТМП на сучасні ЛПЛ-2М та заміну сушок, встановлено автоматичні розфасовочно-пакувальні машини. Вперше в макаронній галузі країни впроваджено безтарне зберігання борошна, що значно підвищило продуктивність фабрики.
1980
Введено в експлуатацію новий виробничий корпус, оснащений радянськими виробничими лініями так Італійською технологічною лінією «ROMET» фірми «Байбанті».
1984
Встановлено нову технологічну лінію з пресом «Демако» США, продуктивністю 3 тис. тон в рік.
1989
Введена в експлуатацію швейцарська лінія з технологією Турботенрматік компанії «BUHLER» для виробництва довгорізаних макаронних виробів продуктивністю 45 тон за добу.
1998
Встановлено другу лінію компанії «BUHLER» для виробництва короткорізаних макаронів.
2008
Встановлено італійську лінію короткорізаних макаронів PAVAN.
2021
Київська макаронна фабрика увійшла до Концерну «Ярослав».
2024-2025
Початок виготовлення макаронних виробів з цільнозернового борошна, безглютенових макаронів, гречаних, з чорнозерної пшениці «Чорнобрової».